ABDULLAH AKYÜZ

TÜSİAD’ın ABD Temsilcisi. SPK ve İMKB’de görev yaptı. Yeni Binyıl gazetesinde köşe yazarlığı yanı sıra, başta İşletme ve Finans dergisi olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde, dış politika, Türk-Amerikan ilişkileri, STÖ’ler, ekonomi ve sermaye piyasaları konularında yazıları yayımlandı. Galatasaray Lisesi’nin ardından, Mülkiye’den lisans, Kaliforniya Üniversitesi’nden yüksek lisans aldı, Wharton School’da yöneticilik eğitimi gördü.


BÜLENT ALİRIZA

Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi (CSIS) Türkiye Projesi direktörü. Aynı zamanda, CSIS’de Hazar Denizi Enerji projesi yardımcı direktörü. Washington Post, New York Times, International Herald Tribune, Los Angeles Times gibi bir çok gazetede makaleleri ve yorumları yayınlandı. Washington ve New York’ta Kıbrıslı diplomat olarak görev yaptı. Lisans eğitimini London School of Economics and Political Science’da uluslararası ilişkiler üzerine yaptı. Doktorasını Oxford Üniversitesi’nde tamamladı.

ALİ ASLAN

Ali H. Aslan, 1997’den bu yana Zaman Gazetesi’nin Washington Temsilciliği görevini yürütmektedir. Zaman için haftada bir uluslararası ilişkiler alanına yoğunlaşan bir sütun da yazan Aslan, aynı zamanda İngilizce Today’s Zaman gazetesinin köşe yazarıdır. Gazeteciliğe 1989’da başlayan Ali H. Aslan, Zaman’da birinci sayfa editörlüğü ve Yazı İşleri Müdür Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Samanyolu Televizyonu ve Aksiyon Dergisi’ne de katkıda bulmaktadır. 1967 Adana doğumlu olan Aslan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur.



ZEYNO BARAN

Hudson Enstitüsü’nde Avrasya Politikası Merkezi’nin Direktörü. 1996’dan beri Washington’da Türk-Amerikan ilişkilerini izliyor. Nixon Merkezi’nde Uluslararası Güvenlik ve Enerji Programları’nı yönetti. Uluslararası Stratejik Etüdler Merkezi’nde (CSIS) Kafkasya Projesi Direktörü olarak çalıştı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Stanford Üniversitesi’nde tamamladı. Hazar Denizi petrol ve gaz hatları, enerji reformu, Güney Kafkasya, Türkiye ve siyasi İslam konularında makaleleri var.


HENRI J. BARKEY

Lehigh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı. Clinton yönetiminde, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Siyaset Planlama Dairesi’nde Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve istihbarat konuları üzerine çalıştı. Londra’da City Üniversitesi’nden lisans, University College London’dan yüksek lisans aldı. Doktorasını Pennsylvania Üniversitesi’nde tamamladı. Kürt meselesi, Irak, Türkiye, Kıbrıs konularında yayımlanmış kitap ve makaleleri var.


PINAR BİLGİN

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi. 2006-07 akademik yılını Washington'daki Woodrow Wilson International Center for Scholars'da geçiriyor. ODTÜ'den lisans, Bilkent Üniversitesi'nden yüksek lisans, Büyük Britanya'daki University of Wales, Aberystwyth'den yüksek lisans ve doktora dereceleri var. Ortadoğu'da bölge güvenliği, Türkiye'de güvenlik söylem ve siyasetleri, 'başarısız devletler', ve Eleştirel Güvenlik Çalışmaları üzerine kitap ve makaleleri var.


SONER ÇAĞAPTAY

Washington Enstitüsü’nün Türkiye Araştırma Programı’nın Direktörü. Georgetown Üniversitesi’nde Doğu Avrupa ve Rusya Çalışmaları ile Almanya ve Avrupa Araştırmaları Merkezi’nde öğretim görevlisi. ABD Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde Türkiye Çalışmaları Bölümü Direktörü. Doktorasını Yale Üniversitesi’nde Türk milliyetçiliği üzerine yaptı. Yale ve Princeton üniversitelerinde Ortadoğu, Akdeniz ve Doğu Avrupa üzerine ders verdi. Siyasi İslam, laiklik, milliyetçilik ve Türk dış politikası konusunda İngilizce ve Türkçe yayımlanmış kitapları var.


CENGİZ ÇANDAR

Referans Gazetesi ve Turkish Daily News Gazetesinde köşe yazarı. İstanbul Üniversitesinde Orta Doğu tarihi ve politikası üzerine dersler veriyor. 1991-1993 yılları arasında Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a özel danışmanlık yapmış olan Çandar, özellikle ilk kez Türk hükümeti ile Irak Kürt liderleri arasındaki ilişkilerin kurulmasında önemli rol oynamıştır. 1999’da Washington’da Woodrow Wilson Center for International Scholars adlı araştırma kuruluşuna davet edildi. “Public Policy Scholar” ünvanıyla Wilson Center’daki çalışmasını 2000 yılında U.S. Institute of Peace adlı düşünce kuruluşunda “Senior Fellow” statüsüyle çalışması izledi. Yazdığı kitaplar Uluslararası, Orta Doğu ve Türk Amerikan ilişkileri kategorisinde oldu. Son kitabını Irak Kürtler ve Türkiye’nin Orta Doğu stratejisi üzerine yazmaktadır.


RUŞEN ÇAKIR

Vatan gazetesinin Washington temsilcisi ve köşe yazarı. Galatasaray Lisesi mezunu. Gazeteciliğe 1985’te başladı. Nokta, Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk ve NTV'de çalıştı. TESEV'de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programı’nı yönetti. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü ve Buffalo New York Devlet Üniversitesi'nde ders verdi. Siyasi İslam, Kürt meselesi, Türkiye’de ülkücü hareket ve Kemalizm konularında kitapları var.


SUAT KINIKLIOĞLU

Washington merkezli bir düşünce ve araştırma kuruluşu olan German Marshall Fund’ın Ankara Direktörü. Today’s Zaman gazetesinin köşe yazarı ve Insight Turkey dergisinin Genel Yayın Yönetmeni. Hava Harp Akademisi ve Ottawa’daki Carleton Üniversitesi’nden lisans, Bilkent Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesine sahip. Doktora çalışmasını Bilkent’te sürdürüyor.



SOLİ ÖZEL

Bilgi Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim görevlisi ve Sabah gazetesinde köşe yazarı. Washington’daki Woodrow Wilson Merkezi’nde araştırmalar yürüttü. Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Okulu’nda (SAIS) ders verdi. Foreign Policy dergisinin Türkçe edisyonunun yayın yönetmenliğini yaptı. Bennington Üniversitesi’nden lisans, SAIS’ten yüksek lisans aldı ve Kaliforniya Üniversitesi’nde doktora çalışması yaptı.


KAAN SOYAK

Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi (TABDC) Türk tarafı Eş Başkanı ve 1996’dan beri Türk-Ermeni ilişkileri üzerine çalışıyor. Alyans-Tempo Denizcilik ve Taşımacılık şirketinin kurucu başkanı ve ortağı. Çeşitli Amerikan güvenlik şirketlerinin Orta Doğu'da danışmanı ve Latin Amerika ve Karayipler Guvenlik Konseyi Yönetim Kurulu üyesi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun.



ÖMER TAŞPINAR

Brookings Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü. Johns Hopkins Üniversitesi'ne bağlı Uluslararası İlişkiler Okulu'nda (SAIS) ve Amerikan Ulusal Savunma Üniversitesi’nde (NDU) öğretim üyesi. Radikal gazetesinde yorum yazarı. ODTÜ Siyaset Bilimi mezunu. Master ve doktorasını SAIS'te tamamladı. Siyasi İslam, Kürt milliyetçiliği ve İslam dünyasında beşeri kalkınma konularında İngilizce yayımlanmış kitap ve makaleleri var.

No comments: